Bingolotto

Alla bingoälskare borde spela Bingolotto. Det är ett avancerat bingospel som modifierats så att det ska fungera att spela på TV och ge stor underhållning och spänning åt tittarna. Lite fördomsfullt så kan man säga att det överlag var pensionärer som spelade detta men utan att lägga någon värdering i det hela så är det här ett program som gjort stor succé. Det har gått till historien som ett av sveriges största lotterier under modern tid och de stödjer också det svenska föreningslivets ideella verksamheter. De skänker pengar till idrottsklubbar och föreningar. 17% av all försäljning av lotter går till det svenska föreningslivet.

Programmets första programledare var Leif ”Loket” Olsson. Till en början sändes programmet endast i göteborgsområdet på bingospelens egna tv-kanal Kållevisionen. Efter att ha gått i två år lyckades de förhandla fram med det nystartade TV4 om att få sända programmet över hela landet i deras kanal. Det blev en enorm succé. Till första programmet såldes 75000 lotter.

Bingolotto kontrolleras av lotteriinspektionen vilket är en stor trygghet och garanti för spelarna. Lotteriinspektionen kontrollerar, reglerar och övervakar i stort sett alla spel och lotterier i Sverige. De ska försäkra oss spelare om att allting sker helt enkelt konstens alla regler och att slumpmässiga dragningar verkligen är slumpmässiga och att inget fulspel bedrivs.

På senare år så ska vinsterna redan vara fördelade redan innan programmet sänds och själva tvsändningen är endast ett spänningsmoment, en illustration av vad som redan skett.

I dagsläget är det Ingvar Oldsberg som leder programmet och han gör ett riktigt bra jobb ska tilläggsa. Det är en riktig mysfarbror det där. Det är riktigt härligt att krypa ned i soffan och titta på bingolotto, gärna i sällskap av någon när eller kär. Andra programledare som ärat oss att hålla programmet under åren är Lasse Kronér, Lotta Engberg, Marie Serneholt och till och med ikonen och guldmedaljören Gunde Svan har varit programledare för Bingolotto.